Wednesday, 26 May 2010

Beramal Dengan Ayat Al-quran!


Assalammualaikum dan salam sejahtera!

Sesetengah orang lebih mempercayai ilmu-ilmu modern nie daripada mengamalkan ayat2 Al-quran, mereka kata benda-benda ini bukan boleh dok percaya karut jee! Aku pernah dengar ada satu hamba Allah ini siap berkata, "isteri saya dah mengamalkan 1000 ayatul kursi tp penyakit dia sama jee", Astarfirullah Al-Azim! Tidak masuk ke syurga andai tak percaya Al-Quran itu, walaupun engkau percaya Allah s.w.taala tapi bila dok ckp pasal Al-quran engkau tak percaya maka masih engkau belum termasuk orang yang beriman.

Saya ada tips sikit, andai kita nak mengamalkan surah-surah ini, yang paling penting percaya Allah s.w.taala dan yakin 100% Allah lah penyembuh bukan lah ubat, bukanla ayat tersebut dan bukan lah tok imam dan bukan lah pula tok dukun atau tok moh. tekad dalam diri, Allah s.w.taala lah yang menyembuhkan sakit aku ini.

Setiap kali korang nak baca surah-surah ini, baca lah A'zuzubillah!, Lepas itu korang bacalah bismillahir Rahmanir Rahim, then korang selawat ke atas Nabi s.a.w. Kalau boleh korang berwudhulaa baru best. [betul lah]

Surah Al-Fatihah!

--> surah Al-fatihah, ini korg leh gunakan utk segala penyakit, xkira lah kerasukan ke apa ke!, kan dia di gelarkan sebagai ummu quran!, andai korang terluka kan baca Surah Al-fatihah ini, for sure xkuar darah sbb aku pernah buat!

--> Surah 3 Qul!, ayat ini korang amalkan lah, surah ini korang ley gunakan dalam apa juga keadaan, kalau korg kena rasuk! eloklah korg baca surah ini! paling afdal korg baca 3 kali setiap surah!

--> Surah Al-Kursi, surah ini pun korg boleh guna dalam apa sekali pun keadaan sbb surah ini, Allah memberitahu kehebatan Allah s.w.taala! lepas itu bila 3 perenggan terakhir ko baca 3 kali atau lebih perrgh hanguss setan! haha sbb al-kisahnya bila Ayat ini terus semua syaitan, iblis dan jin berasa resah sbb ayat ini turun, dok berpeluh lee diorg bukan takat itu jee lari lee demer. Inilah salah satu drpd kelebihan yang Allah s.w.taala bagi kat Nabi Muhammad s.a.w dan Ummatnya.

--> Surah Al-Fiil!, korang guna kan klo korg dh xtew nk baca apa agy klo terjumpa lee~

--> Surah Taha, surah pelembut hati, amboi suka lee itu, korg boleh guna utk menlembutkan hati sesiapa pun! nk dok di kisahkan knpa dia di gelarkan ayat pelembut hati ini, sbb bila umar r.a laa yang hatinya dahulu keras bagaikan batu itu, siapa yang tak kenal Umar! semua org kenal umar waktu zaman Nabi s.a.w dan Khalifah, dik sbb kan dia baca ayat inilah hati yer menjadi lembut lalu masuk Islam! pd suami yg ingin berbini lagi cuba2 lah hahaha tp siap sedia laa yee kepala anda nanti di ketuk dengan kipas lipas! hahaha

--> Surah Yassin, bacalah moga-moga korg lembut hati!, 4 surah terakhir korg leh gunakan utk "pagar"

perrrgh banyak lagi surah-surah Al-quran ini korang leh guna! jadi
dekat2 kanlaa diri itu dengan Al-Quran dan tok imam yee tanya laah !
yg paling penting korg dekat diri pada yg nun duduk kat arasy itu,
siapa lagi Allah s.w.taala [Allah s.w.taala yg Maha Esa!]

p/s: Baca Al-Quran itu Biar Faham Makne yerr! and then lebih baik korg tanya pada yang pakar! aku ini pun belajar skit2! jgn lak korg tanya aku lak, tanya Ustaz bertaulilah! xguna korg tanya aku pun xreti, skit jee yg aku reti!

No comments:

Post a Comment